Abstract and keywords
Abstract (English):
This paper presents a theoretical study of the problem more in-depth study of the minor sugars play an important function in the biochemical processes of the human body. Shows patterns of various diseases as a result of carbohydrate metabolism and perspectives of the vitamin-like polysaccharides in the normalization of the biological processes of the human body, which affects the physical quality of life.

Keywords:
mannose, glycoproteins, bifidobacteria, receptors, immunetet, goiter, diet, licorice, dietary supplements.
Text

УДК 615.31

МИНОРНЫЕ САХАРА – ОТВЕТ АНОРМАЛЬНЫМ БИОЛОГИЧЕСКИМ ПРОЦЕССАМ ОРГАНИЗМА ЧЕЛОВЕКА

MINOR SUGAR – RESPONSE ABNORMAL BIOLOGICAL PROCESSES OF THE HUMAN BODY

Болотников Г.А., к. с.-х. н., доцент

 ФГБОУ ВПО«Краснодарский филиал РЭУ им. В. Г. Плеханова»

г. Краснодар, Россия

DOI: 10.12737/14225

 

Аннотация: в статье приводится теоретическое обоснование постановки проблемы более глубокого изучения минорных сахаров, играющих важнейшие функции в биохимических процессах организма человека. Показаны закономерности возникновения различных заболеваний вследствие нарушения углеводного обмена и перспективы применения витаминоподобных полисахаридов в нормализации биологических процессов организма человека, что является основой высокого физического качества жизни.

Summary: This paper presents a theoretical study of the problem more in-depth study of the minor sugars play an important function in the biochemical processes of the human body. Shows patterns of various diseases as a result of carbohydrate metabolism and perspectives of the vitamin-like polysaccharides in the normalization of the biological processes of the human body, which affects the physical quality of life.

Ключевые слова: манноза, гликопротеины, бифидобактерии, рецепторы, иммунитет,  дисбактериоз, рацион питания, солодка, биологически активные добавки.

Keywords: mannose, glycoproteins, bifidobacteria, receptors, immunetet, goiter, diet, licorice, dietary supplements.

 

В рационе питания человека углеводы занимают ведущее место, и, согласно теории сбалансированного питания, их содержание в диете должно быть в четыре-пять раз больше, чем жиров или белков. О потребностях нашего организма в белковых продуктах и белках написано очень много. В научных публикациях хорошо показана и роль жиров в биохимических процессах, которые происходят в организме человека,  полиненасыщенных жирных кислотах и холестерине. 

References

1. Bolotnikov G. A. Perspektivy sozdaniya i kommertsializatsii BAD na osnove minornykh sakharov/ v sb. nauch. tr. KF RGTEU vyp. № 6 Krasnodar, 2011

2. Chepurnoy I.P. Nutrition and human health. Moscow, "Dashkov and K", 2008. 208 p.

3. Chepurnoy I.P. Method of correction of carbohydrate metabolism in human organism (Variants). Patent N 2121353. G A 61 K 35/74, 31/70 (Russia)

4. Diyanova S.N. Marketing sfery uslug: Uchebnoe posobie / S.N. Diyanova, A.E. Shtezel´. - M.: Magistr: NITs Infra-M, 2012. - 192 s.


Login or Create
* Forgot password?